Dom > Новости > Sadržaj
Sveće
Nov 21, 2018

Jednom, bilo je dve sveće. Jedna svijeća je napravljena od pčelinjeg voska, a druga je napravljena od masti životinja. "Ja sam mnogo svetlija od drugih svijeća i mogu trajati duže nego što svi možemo. Zato bi trebalo da stojim na srebrnom svijetu." Sveća sa pčelinjom je ponosna na sebe i rekla. Sveća napravljena od masti životinja zavirila je svijetu vosak. "Svinjska voska mora živeti sjajan i sjajan život."

Jednog dana u ovoj kući bilo je zabave. "Biću sjajan na zabavi." Svinjska sveća je rekla arogantno kao da je bila domaćica partije.

Zatim je ušao majstor. "Moram da upalim sveću." Nakon što je ovo rekao, uzeo je svinsku voskove. "Partija mora biti divna!" Svinjska životinjska sveća ostavljena je iza sebe i postala je usamljena.

U to vrijeme, jedan dečak se pojavio sa njegovom iskrivljenom korpom na vratima kuhinje. U korpi bilo je pet ili šest krompira i jedna jabuka. Gospodarnica kuće im je dala ovom siromašnom dečaku. "Dacu ti i ovu svezu." Gospodarica je ubacila životinjsku masnu sveću u ruku dečaka. Dečak je bio veoma srećan i vratio se kući.

"Gde idem?" Sveća je konačno stigla u siromašnu i malu kućicu. Tri djeca i majka su živjeli u toj maloj prostoriji sa niskim plafonima. Sveća je stajala na gvozdenom svećnju.

"Ovo je previše!" Sveća je uznemirila sebe, žaleći se zbog svoje nesrećne situacije. 'Svjetska pčela, otišla je na zabavu, u to vrijeme mora stajati na odličnom držaču srebra.' Sveća napravljena od masti životinja zavisila je veliku svinjetinu.

Majka je pripremila večeru kuhanjem krompira i pilingom jabuke. Tri djeca i majka sretno su večeru. Svinjska svinjska svijeća bledila je svojom stolom.

"Ova svijeća je vrlo svijetle!" Dečak je rekao. "Bog blagoslovi ovu vrstu dama!" Majka se molila. Bila je to siromašna, ali mirna i srećna porodica. Svinjska svinjska svijeća je osjećala sretno jer je uživao u blistavi sjaj za ovu porodicu.