Dom > Новости > Sadržaj
Litijum-baterijski rastvarač za elektrolit
Nov 08, 2018

Elektrolit litijumske baterije je nosilac transporta jona u bateriji. Generalno se sastoji od litijumove soli i organskih rastvarača. Elektrolit igra ulogu u provođenju jona između pozitivnih i negativnih elektroda litijum-jonskih baterija, što osigurava da litijum-jonske baterije dobijaju visoki napon, visoku specifičnu energiju i druge prednosti. Elektrolit se obično sastoji od organskih rastvarača visoke čistoće, soli elektrolitnih litija, potrebnih aditiva i drugih sirovina, pod određenim uslovima, u određenom procentu.

1. vinilkarbonat: molekularna formula: C3H4O3

Transparentna bezbojna tečnost (> 35 C), kristalna čvrsta supstanca na sobnoj temperaturi. Tačka ključanja: 248 C / 760 mmHg, 243-244 C / 740 mmHg; tačka paljenja: 160 C; gustina: 1.3218; indeks refrakcije: 1.4158 (50 ° C); tačka topljenja: 35-38 ° C; ovaj proizvod je dobar solvent za poliakrilonitril i polivinilhlorid. Takođe se može koristiti kao rastvarač za uklanjanje kiselih gasova i aditiva za beton, kao farmaceutski sastojak i sirovina, kao sredstvo za penjenje plastike i stabilizator za sintetička maziva i kao dobar rastvarač za elektrolit litijumske baterije u bateriji industrija.

2. molekularna formula propilen karbonata: C4H6O3

Bezbojna, bez mirisa ili žućkasta prozirna tečnost, rastvorljiv u vodi i ugljen-tetrahlorid, pomešan sa etrom, acetonom, benzenom itd. To je odličan polarni rastvarač. Ovaj proizvod se uglavnom koristi za polimerno delovanje, proces separacije gasova i elektrohemiju. Posebno se koristi za apsorpciju ugljen-dioksida iz sirovina prirodnog gasa i sintetičkog amonijaka u petrohemijskim postrojenjima. Može se koristiti i kao plastifikator, centrifugalni rastvarač, olefin i aromatični ekstraktant.