Dom > Новости > Sadržaj
Поље примене пропиленгликола
Oct 10, 2018

1. Користи се као сировина за смоле, пластификаторе, сурфактанте, емулгате и демулзере, а може се користити као антифриз и носач топлоте.

2. Користи се као фталат за гасну хроматографију, растварач, антифриз, пластификатор и дехидратни агенс.

3. Може се користити као носилац растварача; средство за влажење; хумецтант; средство против слепјења; антиоксидант; модификатор ткива; површински активно; стабилизатор; згушњивач; уредјај за тесто; емулгатор; укус; Прерађивачка помагала.

Користи се углавном као растварач за различите зачине, пигменте, конзервансе, екстракционе раствараче за ванилије, печене зрне кафе, природне укусе итд. Хидратантни и омекшавајући агенси за бомбоне, хљеб, пакирано месо, сир, итд. користи се као инхибитор калупа за резанце и надевне језгре. Додавањем 0,006% у сојило моћи ће арому остати непромењен током грејања и направити бијелу и сјајну упаковану тофу, који је опрезан када се пржимо.

4. Пропилен гликол је интермедијер фунгицид дифеноконазола.

5. Може се користити као солвент. Може да раствори адитиве за храну, као што су конзерванси, пигменти, антиоксиданти и други адитиви за исхрану у води, а затим додају храну; има јаку хигроскопност и има хидратантан и анти-замрзавање ефекат на храну. Кинески прописи се могу користити за пециво, максимална употреба је 3,0 г / кг.

6. Пропилен гликол је важна сировина за незасићени полиестер, епоксидну смолу и полиуретанску смолу. Количина овог износа је око 45% укупне потрошње пропилен гликола. Овај незасићени полиестер се широко користи у површинским премазима и армираној пластици.

7. Као носач наркотика, гранулисан лек. Може се користити као уље, омекшивач, растварач итд. У козметичким препаратима. Може се користити као арома дувана, дувана, конзерванса итд. У дуванској индустрији. У прехрамбеној индустрији, користи се као укус, растварач за бојење хране, омекшивач за паковање хране, средство за хлађење адхезива и слично. Такође се може користити за производњу незасићене полиестерске смоле, пластификатора, средства за дехидрацију, сурфактанта, средства за негу, везива и других сировина. Може се користити иу бојама, пестицидима, премазима и другим индустријама.